Thursday, February 8, 2007

MeerZoekMachine Zuula

Voor rechttoe-rechtaan searches gebruik ik de laatste tijd steeds vaker Zuula. Tara Calishain bracht me op het idee.

Zuula is geen metazoekmachine, maar een "meerzoekmachine". Je typt je trefwoorden in en klikt op tabbladen om te kijken wat de - mooie selectie - afzonderlijke zoekmachines te bieden hebben. Als Google-adept kan ik eerst kijken wat Google biedt en dan nog even snel zien wat de anderen in hun top 10 hebben staan.
Tenminste, als je zoekstrategie niet te ingewikkeld is. De geavanceerde zoekmogelijkheden die je kunt gebruiken zijn - zoals te verwachten - beperkt. Een zoektocht als "toen onze mop * was" intitle:kinderliedjes (maar wie wil daar nou op zoeken ;-)) lukt wel met Google en Yahoo maar MSN en Exalead geven er de brui aan. Net als in het echt.

Ik vind Zuula vooral fijn om afbeeldingen te zoeken (plaatjes van Google, Yahoo, MSN, Ask en Flickr in tabbladen naast elkaar). Edwin geeft vandaag op zijn weblog prijs hoe híj aan de mooie afbeeldingen komt die zíjn weblog opsieren. Voeg daar nog de Zuula-way aan toe en het vínden van leuke plaatjes kan in ieder geval geen excuus meer zijn om je posts onopgesierd te laten.

Een kind kan de was doen!


It's a wonderful, wonderful world.

M.

0 comments:

www.flickr.com