Tuesday, February 13, 2007

Zet je uitvaart op de kaart


In de categorie After Life ...

Uitvaart.nl zet het multimediale hiernamaals op de rit. Ze gebruikt nu ook een Google Maps Mashup om de bij haar aangesloten begrafenisondernemers en crematoria op de kaart te zetten. Let vooral op de volgende zin:

"In enkele gevallen kan het voorkomen dat de plek op de kaart zoals bepaald door Google niet 100% overeenkomt, bij voorbeeld in het geval van een crematorium met een lange oprijlaan".

En wat denk je van dit initiatief: Ontwerp je eigen doodkist in Second Life. Als je wint, dan wordt jouw ontwerp ook echt gemaakt. Saillant detail: de gebruikte materialen zullen biologisch afbreekbaar zijn.

Tja, ik weet niet. Ik vind real life als zinspirerend genoeg om me ook nog via second life druk te gaan maken over after life.

Ik stel de taboedoorbrekende initiatieven - zoals het in aanbouw zijnde uitvaartmuseum - op zich wel op prijs. Maar bij dit eerbetoon wil ik het dan voorlopig ook even laten.

M.

Plaatje
via

2 comments:

Anonymous said...

Ieks, wat een lugubere links. Gelukkig weet ik wel al welke liedjes de aanwezigen te horen krijgen bij mijn heengaan :-) Maar voorlopig vind ik het nog steeds véél te leuk hier!

Marina Noordegraaf .... said...

Ja, het is natuurlijk toch wel handig om het er bij leven alvast over te hebben. Maar ik blijf voorlopig ook nog even hier!

www.flickr.com