Wednesday, May 14, 2008

Visual Similarity Search met Piximilar


Ik sta op de wachtlijst voor een uitnodiging voor TinEye: je geeft een plaatje als "zoekterm" en TinEye belooft met webpagina's te komen waarin jouw plaatje voorkomt. (Ook als het plaatje bewerkt of zelfs "verminkt" is).

Al "wachtend" zag ik dat Idee Inc nog meer mooie image identification en visual search software onder haar hoede heeft.

Wat te denken van Piximilar waarmee je bijvoorbeeld binnen Flickr allerhande afbeeldingen kunt opzoeken met kleur(en) naar keuze. (Multicolr Search Lab Flickr Set)

In de foto hierboven zie je het resultaat met drie kleuren die ik heb geselecteerd. De bijbehorende URL ziet er zo uit: http://labs.ideeinc.com/multicolr/#colors=df431d,bddd8f,5a86fa;

Je kunt de kleurcodes die in de URL verschijnen, vervangen door zelf de gewenste kleurcodes in de browserbalk in te typen. Dat kan bijvoorbeeld leuk zijn als je een plaatje zoekt dat qua kleuren bij je website of weblog past. (Op netadvies staat een heldere uitleg van kleurcodes)

Om gemakkelijk achter de kleurcodes van een webpagina te komen, ga je naar Colorcombos. Rechtsboven zie je "Grab Website Colors", typ de URL van je website of weblog in en voila. Hier zie je bijvoorbeeld de kleurcodes van mijn website. Neem ik even de drie hoofdkleuren dan zijn dit plaatjes die bij mijn website passen.

Wel jammer dat je met het MultiColr Search Lab niet alleen in foto's met een Creative Commons licentie kunt zoeken. Nu is het doorklikken tot je d'r eentje gevonden hebt die je ook nog eens op je blog of website zou mógen gebruiken.

Idee?

Marina

7 comments:

Liek Schoeren said...

Leuk, dit is het kleurschema van mijn website.

Marina Noordegraaf .... said...

@ liek

nou, dat is toevallig? of had je onder het woordje dit eigenlijk een link staan?

Anonymous said...

Dank voor de tips.

Daniëlle said...

Ik heb daar een mannetje voor, die helpt me met kleurkeuzes ;-)

Marina Noordegraaf .... said...

@ hans

graag gedaan

@ daan

dat zag ik! ziet er goed uit :-0

Liek Schoeren said...

link was inderdaad weggevallen,
hierbij nog een keer.
http://kurl.nl?2609

Marina Noordegraaf .... said...

@ liek

mooi!

www.flickr.com