Monday, April 2, 2007

E-books bij Onlibri
Ik ben ook een Nederlander, dus ik heb toch maar even een kijkje genomen bij de GRATIS e-books van Onlibri die vanaf vandaag te downloaden zijn. (Het nieuws haalt vandaag zelfs de voorpagina van de Volkskrant ..)

"De boeken zijn allemaal non-fictie, geschreven door Nederlandse deskundigen", prijst Onlibri haar product aan.

OK. Laat ik eens even een steekproef nemen met "De computer thuis". Hmm.. slim, die gerichte reclames. Bij het hoofdstuk over chatten word ik getracteerd op een reclame van Logitech:
"Chatten wordt met een webcam zoveel leuker".
OK. Ik begrijp het: voor niks gaat de zon op. En zolang de inhoud dan maar goed is, lees ik wel over die reclames heen. Even verder lezen:
"Een weblog, ook wel kort blog genoemd, is een nieuwe trend op internet. De weblog is een online dagboek met al dan niet persoonlijke aantekeningen en opmerkingen. De nadruk van de blogger, de persoon achter het dagboek, ligt niet op het bouwen van een mooie site maar op het zo vaak mogelijk updaten van de inhoud"
Uh?

Nieuwe trend?
Nadruk ligt op het zo vaak mogelijk updaten van de inhoud?

Ik begin steeds minder op te hebben met deskundigen. Eén deskundige; één gezichtspunt? Dat is me veel te beperkt. Niets ten nadele van de andere prachtige E-books die Onlibri wellicht nog herbergt, maar ik ben alras met de Noorderzon vertrokken. Orakel Netvibes, ik kom eraan!

M.

Via Sprout

www.flickr.com