Thursday, November 15, 2007

A giant leap? Wat vinden de congresbezoekers?
Het thema van vandaag heette: "NVB 2.0: A giant leap for mankind"

Heeft de NVB vandaag een giant leap gemaakt? Ik vraag het aan een aantal bezoekers:

Judith de Jong, informatiespecialist bij Friesland Foods:

"Wat mij opvalt is dat terwijl iedereen het heeft over digitaal denken maar dat er vandaag weer heel veel folders worden uitgedeeld. De wereld om ons heen is er nog niet op ingespeeld. Dan kom in terug op kantoor en denk ik "wat ga ik ermee doen?". Liever zou ik een klein kaartje met een internetadres krijgen waar ik het spul kan downloaden. Iedereen heeft veel te vertellen over digitaal werken, maar we doen het nog niet"

Wat vindt Christina Hiemstra, informatiebemiddelaar bij Hogeschool Windesheim?

"Ik denk dat één zo'n dag niet een giant leap is, maar ik denk dat als je steeds naar dit soort congressen gaat er wel een giant leap veroorzaakt wordt. Vergeleken met een jaar of vijf geleden is er al een hoop veranderd in de hoofden van mensen in bibliotheken. Maar dat ligt er ook maar net aan waar je werkt. Ik heb bloggende collega's, we gebruiken wiki's, er is niemand meer die kan zeggen: "wat is dat"? Ik heb lezingen opgezocht waar ik nog niet zo veel over weet"

Leo Maris is zelfstandig adviseur bij Azurro:

"Ik zie meer de evolutie dan dat het een grote sprong is. Ik ben vandaag niet zoveel nieuws tegengekomen. Het is meer een bevestiging van wat ik al wist. Ik kende de hele gemeenschap van de mensen van de NVB niet en dat was voor mij met name interessant".

Tot zover de live impressie van deze dag.

Reporter Marina zwaait af.

Op naar de borrel!

M.

Foto

2 comments:

Anonymous said...

Indrukwekkende lijst posts heb je uit die dag gehaald. Knap.

Marina Noordegraaf .... said...

@ smetty

hoi! dank je wel!

www.flickr.com