Wednesday, December 5, 2007

DIPpies in Second Life

Update 7 december:

Wil je graag komen kijken, maar weet je niet hoe je moet beginnen? Op het weblog van Christian staat het volgende:

Kom erbij! :-)
Als je ook mee wilt doen, trouwens: meld je snel aan voor een tweede leven via http://secondlife.com, worstel je door het oriëntatiegebeuren en stuur daarna een instant message (IM) naar Christi Janus. Euh.. Dat ben ik dus. Dan zorg ik dat je een uitnodiging voor de groep krijgt en op de hoogte wordt gehouden van al het moois dat er staat te gebeuren! Klinkt goed hè?

Einde Update

Flickr Slideshow op Healt Information Island

Gisteravond was de eerste georganiseerde bijeenkomst voor Dutch Information Professionals (in het kort DIPpies) in Second Life. (Zijn we blij met deze afkorting, trouwens? :-)) We waren met negen informatie professionals uit openbare bibliotheken, hogeschoolbibliotheken, archieven en universiteitsbibliotheken.

Wie waren er?

Milou Papp
Egon Wezzog

Annegien Torok

Anita61 Anatine

Johan2 Trilling

Duul Bosch

Namro Orman

Christi Janus

Larenka Lutrova

In een uur leerden we elkaars second life een beetje kennen en kregen we een rondleiding langs mooie plekken. Volgende keer staat 0031 op het programma.

Potje schaak in Second Life

Wil je ook komen kijken? Met de 9 mensen die er waren hebben we besloten dat de woensdagavond beter uit kwam dan de dinsdag. Maar we beloven niet steeds van tijdstip te veranderen! Maar bij deze dus voortaan van harte welkom op woensdag om 21:30 (eerstkomende keer 12 december)

Om van te voren beter af te stemmen wat we gaan doen, stelde Christi voor een Google Groups op te richten. Wat mij betreft zouden we ook een aparte groep aan kunnen maken in de bibliotheek20.ning.com Bezwaar van Christi is dat de groep dan te sterk gelinked wordt aan de bibliotheek. En het werkgebied van DIPpies is breder dan dat.

Wordt dus nog over gebrainstormd!


M.

9 comments:

Liek Schoeren said...

Ha, leuk initiatief. Het lukt me nog niet om in te loggen bij 2nd life want mijn computer geeft steeds fouten aan. :-(. Binnenkort hoop ik dit te verhelpen en heb wel wat hulp nodig in het verkennen van de virtuele avatars. En dan hoop ik ook langs te komen.

Dymphie said...

Pijnlijk dat nog steeds het woord *bibliotheek* een bezwaar vormt ...

Anonymous said...

Ben net zoals jij nieuwsgierig, dus ik dacht........
Maar helaas niks werkte(beeld stoorde als een gek, de teleport via zoeken op groups wekte niet) , zelfs de SLurl van Christian werkte niet.
Ik kon alleen zien wie er waren.
Om 01.00 uur ging ik jullie achterlatend maar weer eens de harde werkelijkheid in, tenslotte wachtte onze aller Sinterklaas op ons.
Ik ga eerst maar eens een ander "zoekstrategie" gebruiken en andere bronnen aanboren, voordat ik ter plekke kom, of ik blijf "realistisch"!

Succes verder

Marina Noordegraaf .... said...

@ liek. leuk! het vergt idd aardig wat van je PC, dat Second Life

@ dymphie
yep!

@ republic
wat super jammer dat al je moeite voor niks was! ik weet niet of een andere zoekstrategie in dit geval het gewenste oplevert :-) ik denk eerder aan een snellere PC?

Anonymous said...

@marina
800Mhz gewenst, 1,5GHz aanbevolen en ik heb 1,5 GHz. Dat moet kunnen.
Op het forum raden ze me het updaten van mijn grafische kaart aan. Proberen we dat eerst.
Zonder ruis is het waarschijnlijk best wel leuk in/op SL!

Christian said...

@Dymphie: Het woord "bibliotheek" vormt helemaal geen bezwaar. Het vormt echter wél een bezwaar dat de groep DIP een breder vakgebied bestrijkt dan slechts het bibliotheekwezen. Da's alles. Eigenlijk dus zoals Marina in haar bericht al aangaf.

Anonymous said...

Jammer Marina,

Heb het geprobeerd met een IM naar Christi Janus, maar geen contact. Alleen het berichtje dat C J is typing (2x geprobeerd en 5 minuten gewacht!).Het bleef inderdaad bij kijken!
Het spijt me, ik kom er dus niet bij. Dan houden we het maar bij mijn first life.

Marina Noordegraaf .... said...

@ republic

wat jammer! ik had vandaag ook problemen, trouwens. Ik werd SL uitgegooid. Dus vandaag was een slechte dag sowieso!

Anonymous said...

@ marina

dat had toch andere redenen.... dat je er uitgegooid werd! Ik heb gelezen dat ze strenger gaan optreden......(forum)
SL verbruikt ook veel te veel geheugen, met als gevolg crash crash.
Gaan we toch gewoon chatten!

www.flickr.com