Wednesday, November 28, 2007

Dutch Information Professionals unite in Second Life


Zoeken in Pubmed in Second Life


Gisteravond heb ik onder de bezielende leiding van digitale archivaris Christian van der Ven a.k.a. Christi Janus en Guus van den Brekel a.ka. Namro Orman een rondleiding door Second Life gekregen.

Na twee en half uur (voice) chatten en teleporten tussen Info Island, Archives Island, de voorbereiding voor World AIDS day, Education UK, Health Information Island en verschillende Virtual Reality Rooms kwamen we tot de conclusie dat er nog veel meer te zien was. Maar het RL bedje lonkte.

RSS in Second Life

Aan het einde van de rondleiding deed Namro het voorstel om een groep aan te maken voor Nederlandse Informatieprofessionals die elkaar op een vast tijdstip in de week kunnen ontmoeten in Second Life. Het gaat om de dinsdagavonden om 21:30. Als er elke week de mogelijkheid bestaat om elkaar op een vast tijdstip te ontmoeten, dan kan dat de kennisuitwisseling enorm bevorderen.


World Aids Day in Second Life


Christi heeft de groep inmiddels aangemaakt: "Dutch Information Professionals: Group for Dutch Information Professionals in Second Life, such as archivists, librarians and educators". Activities include touring, sharing ideas, best practices and having some fun too!

Ik heb zijn uitnodiging tot lidmaatschap geaccepteerd. En daarmee ben ik ineens geen Library Friend meer maar Dutch Info Pro. Promoties gaan snel in SL :-)

In de OB Amsterdam vooral boeken over Second Life


Kortom: ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden die SL te bieden heeft voor Nederlandse Informatieprofessionals?

Meet and greet op dinsdagavond om 21:30!

Larenka Lutrova

8 comments:

Anonymous said...

Mwa, ik sla maar over.

Marina Noordegraaf .... said...

Hoi Casper,
Kan ik me voorstellen na het lezen van jouw post. Dat is dan ook precies de reden dat ik me heb laten rondleiden door ervaren mensen. In je ééntje raak je (zoals je ook schrijft) al gauw verdwaald.
Misschien verdient je second life een tweede kans? :-)

Daniëlle said...

Mijn iMac van 4,5 jaar kan SL waarschijnlijk helemaal niet aan. En nee, om 21.30 u. nog op mijn werk zitten, dat gaat me net iets te ver. Hopelijk worden we via andere kanalen (hier, Ning, Christian's blog) ook op de hoogte gehouden.

Marina Noordegraaf .... said...

@ daan

Kan ik me voorstellen! Ik ben ook niet van plan élke week naar die afspraak toe te gaan. Als er op een gegeven moment een aardig clubje is, maakt het ook niet uit om over te slaan. Hoop ik dan :-)

Unknown said...

Ik ben nooit goed met spelletjes etc. op internet. Wat voor voorkennis moet je hebben. Moet je je ergens aanmelden?
Je snapt het wel, het lijkt me de moeite waard om te proberen, maar waar begin je? Misschien kan iemand een tip geven waar ik me kan inlezen of oefenen.
Erwin.

Marina Noordegraaf .... said...

Hoi Erwin,

Goede vraag! Ik ben zelf nog maar net van start. Eerst heb ik second life gedownload en een username aangemaakt. Daarna ben ik op Orientation Island gebleven. Daar vind je als vanzelf de weg en leer je als vanzelf hoe je kunt bewegen etc.

In de bieb hebben ze er ook goede boekjes over. Bijvoorbeeld: ThatSLife! van Bob Timroff (ISBN 9789059402876)

Helpt dat wat?

Anonymous said...

ok, ik vis 'm net uit de kast. Ik zal 't bestuderen.
Erwin.

Anonymous said...

hi larenka,
je kunt op elk gewenst moment een group "activeren" mits je er lid van bent (zie group list). de naam vd group verschijnt dan boven je avatar naam.

groet,
marioni mariani

www.flickr.com