Wednesday, September 17, 2008

Presentatie "delen 2.0": Stel hier alvast je vragen!


Web 2.0 is prachtig maar het delen van informatie heeft ook gevolgen die we misschien niet altijd overzien. Mag je zomaar alles zeggen wat je te binnen schiet? Mogen anderen jouw materiaal gebruiken? En als je zelf informatie van internet plukt, hoe zorg je er dan voor dat je recht doet aan de maker van het werk? Eerlijk zullen we alles delen, maar ik een beetje meer dan jij?


Op de Online Conferentie (dinsdag 7 oktober, 11:45) geven Liesbeth Mantel en Marina Noordegraaf een presentatie met de titel "Delen 2.0" waarin je een indruk krijgt van de do's and dont's op het gebied van cyberspeech en het citeren en gebruiken van andermans werk. Ze leunen hierbij op de expertkennis van ICT-jurist Arnoud Engelfriet die zijn boek "De wet op internet" aan hen ter beschikking stelde. Tijdens de presentatie stellen we vragen aan het publiek waarmee je een exemplaar van zijn boek kunt winnen.

Twijfel jij er wel eens aan of de wegen die je op internet bewandelt wel legaal zijn?

Om zo goed mogelijk aan te sluiten op de vragen die er leven in de internetgemeenschap, kun je - als je dat wilt - hier (of bij Arnoud of Liesbeth) alvast je prangende vragen over "je recht op internet" achterlaten. We pikken er dan voor de presentatie een aantal uit.

De presentatie Delen 2.0 is trouwens slechts één van de onderdelen van een heuse bibliotheek2.0happening

CU (op de) Online (Conferentie)!!

Marina

(De prachtige illustratie is van Art Makes Me Smile)

2 comments:

Liek Schoeren said...

Hoe zit het met afbeeldingen van 'oude meesters', dus bijvoorbeeld Nederlandse schilders zoals Vermeer. Ik gebruik deze af en toe in mijn blog maar ik vraag me af of dit eigenlijk wel mag. Wie heeft het auteursrecht in dit geval? Of is dat helemaal vrij gegeven en behoort iedereen?

Marina Noordegraaf .... said...

@ liek

Ik ga het de meester vragen! :-)

www.flickr.com