Wednesday, November 26, 2008

Doven zetten zichzelf in de wereld met muziekvisualisaties

Sean Forbes visualiseert muziek voor doven en slechthorenden. Met het Deaf Performing Artist Network wil hij doven een stem geven in de muziekindustrie. Sean- zelf doof vanaf zijn tweede levensjaar - laat zien dat je muziek niet hoeft te horen om het te kunnen voelen. . .

"A deaf person can do anything a hearing person can, except hear", kun je lezen in bovenstaande muziekvisualisatie "Waiting on the world to change". Sterker nog, denk ik: Veel mensen met een "gebrek" hebben de behoefte om aan de wereld en zichzelf te bewijzen dat ze er ook toe doen mét gebrek. Prachtig hoe je je "gebrek" - anders bekeken - ineens als kracht de wereld in kunt zetten. Kijk maar eens naar de beelden van het gevisualiseerde "Beautiful" van Christina Aguilera hieronder ...

Zet de muziek eens uit. Can you feel it?

"There's a crack in everything, that's how the light gets in"

Leonard Cohen

Marina


Via Presentation Zen
citaat via Steve

4 comments:

Steve Van Herreweghe said...

SUPER!!
In onze dagkliniek werken we met muziektherapie, daar verblijf momenteel ook iemand die een dove partner heeft. Ik stuur deze info door.

Grtjs
Steve

Marina Noordegraaf .... said...

Goed plan, Steve! Ik hoop dat hij/zij het ook mooi vind.

dajen said...

Hoi Marina,
In Hengelo hebben we inmiddels al drie grote marktconcerten gehad (Racoon, Guus Meeuwis en een uitvoering van The Wall) die ondersteund werden in woord en gebaar. Dit werd gedaan door muziekgebarentolk en danseres Dido Mirck. Zij vertaalde de muziekteksten door middel van dans voor de doven en slechthorenden. En verder werd er voor het podium wordt een trilvloer neergelegd. Die wordt aangestuurd op de maat van de muziek, zodat de slechthorenden de muziek kunnen voelen en actief mee kunnen doen. En ze deed het fantastisch. Ik ben zelf ook slechthorend en heb driedubbel genoten dus.
Groetn Wies

Marina Noordegraaf .... said...

Wat leuk om te horen, Wies. En leuk dat je de moeite neemt dat hier even te laten weten!

www.flickr.com