Friday, April 25, 2008

Idee: Blog over je moeder dagNaar aanleiding van de ontmoeting met John kreeg ik ineens het idee om van moederdag (11 mei 2008) een "Blog over je moeder dag" te maken. En van vaderdag (15 juni 2008) een "Blog over je vader dag". (Of over je grootmoeder/grootvader natuurlijk)

Zou het niet prachtig zijn als we met zijn allen op dezelfde dag verslag zouden doen van een herinnering van diegenen die ons voorgingen op het levenspad? Als we massaal een foto op zouden rakelen uit de oude doos en die stuk voor stuk op Flickr zouden zetten met een toepasselijke tag? (blogoverjemoederdag2008?)

Wat op dit moment vindbaar en populair is weerspiegelt met name ons en ónze Zeitgeist. Maar zo belangrijk zijn we nu ook weer niet :-)


Onze wortels liggen - of we het nou willen of niet - in het verleden. Het lijkt me mooi om dat ondergrondse wortelsysteem met zijn allen een klein beetje zichtbaarder maken. Beetje zoals Tante Es van Raymann is laat die aan "haar" VIPs altijd vraagt: "Vertel me mijn schat, wie is je moeder, wie is je vader?"

Wat vinden jullie van het idee? Doen jullie mee? De plaatjes in deze post kun je in ieder geval zo gebruiken.

Marina

16 comments:

essen2punt0 said...

Ik ben om!
Vertellen is leuk. :)

Anonymous said...

Leuk idee! Ik zal het idee ook even via mijn blogje verspreiden!

Marina Noordegraaf .... said...

@ essen & biebkol

wat leuk! dat maakt al drie!

Anonymous said...

Leuk, ik doe mee.

Christian said...

Klinkt als het begraven van zo'n schoenendoos ("tijdmachine"), maar dan wat anders.. omdat die dozen nooit meer worden opgegraven.. en dit initiatief gewoon op het web is terug te vinden!

Als archivaris ben ik sowieso voor dit voorstel! :-)

Anonymous said...

Leuk! Ik vroeg me sowieso al af waar de plaatjes op Flickr voor bedoeld waren.

Je hebt me nu wel al met twee opdrachtjes opgezadeld en vooral die 1e is lastig...

Marina Noordegraaf .... said...

@ hans

mooi!

@ christian

je doet je beroepsnaam eer aan! :-)

@ daan

dat is dan al zes! leuk!

wat betreft die eerste opdracht: pas 'm gerust aan, he! als ie echt zo lastig is, is ie misschien niet zo besmettelijk voor jou. Is "Als je een muziekstuk was, hoe zou je dan klinken?" misschien besmettelijker?

Anonymous said...

@Marien: Ik zat natuurlijk zelf ook al aan die muziek link te denken maar dan maar in een iets andere richting. Toch bedankt voor de tip, ik ben er nog steeds mee bezig...

Henk said...

Mooi idee, maar ik twijfel nog... omdat mijn moeder mijn blog ook leest. Daarvoor moet ik wel wat schroom overwinnen.

Marina Noordegraaf .... said...

Hé Henk,
Je kunt haar ook interviewen? Dan bepaalt zij in ieder geval wat er op komt te staan! :-)

Anonymous said...

Geweldig goed idee!!! Ik ga het op mijn blog zetten en zondag blog ik over de legendarische kipkroketjes van mijn moeder.

Marina Noordegraaf .... said...

hé ellen,

leuk! ben benieuwd of je nog fotootjes uit de oude doos van de kipkroketjes hebt!

Henk said...

Ik wil niet met het idee aan de haal gaan, maar misschien is het een leuk idee om een Flickrgroep 'Blog over je moeder' te maken?

elke said...

Ik doe mee.

Anonymous said...

Helaas geen foto's van de kipkroketjes. Mijn vader had in die tijd een fototoestel met een rolletje voor 9 foto's. Er werd heel zorgvuldig afgewogen wat er op die 9 foto's kwam te staan. Bijzondere gelegenheden dus. De kipkroketjes die mijn moeder maakte zijn achteraf misschien wel heel bijzonder maar in die tijd geen onderwerp voor een zo kostbare foto. Jammer. Ik ga ze zelf maken en zal daarvan foto's maken. Zo blijven de heerlijkheden dan misschien toch nog bewaard voor later.
ik heb overigens veel plezier beleefd aan het ophalen van oude herinneringen aan mijn moeder. Nogmaals dank voor het mooie idee!!!

Marina Noordegraaf .... said...

@ elke

gezellig!

@ ellen

ik zag de foto's voorbij komen. Leuk hoor!

www.flickr.com