Tuesday, February 27, 2007

Nee, ik wil op Googele


De startpagina van het account van mijn zoon Pim (7) staat op www.spelletjes.nl. Maar vandaag wil hij wat anders: "Ik wil op Googele want ik wil een bootspelletje spelen". "Prima, ga je gang", zeg ik terwijl ik me terugspoed naar de overborrelende pasta.

Even later zie ik hem toch weer op www.spelletjes.nl. Hij is druk doende met een bootrace. Ik vraag hem hoe hij bij dit spelletje gekomen is: "Gewoon", antwoordt hij "ik heb in Googele 'boot spelletje' ingetoetst en toen vond ik deze".

Ik stond even perplex.

Hij heeft bínnen een site gezocht, dacht ik. Gelijk heeft hij, dacht ik ook nog.

Dat klikken en klikken tot je éindelijk een spelletje hebt dat je bevalt. Dan beter even met Google dat spelletje gevonden. Heb ik hem gelijk maar het commando site: uitgelegd. Fijn alle bootspelletjes van spelletjes.nl op een rij...

Nu de euforie van "kijk mijn zoon eens" een beetje is weggezakt, denk ik dat hij het waarschijnlijk niet zo belangrijk vindt of de bootspelletjes op spelletjes.nl staan. Als het maar léuke bootspelletjes zijn ...

En - wederom - heeft hij gelijk.

"We shouldn't teach the kids Google hacks", stelt Jakob Nielsen in zijn column Life-Long Computer Skills. Het komt allemaal aan op "Strategies for how to formulate good queries".

Laat mijn - informatievaardige - zoon dat nou al kunnen! Dáár heeft hij zijn moeder niet voor nodig..

M.

2 comments:

Unknown said...

Kids pikken in razend tempo op in hun onbevangenheid. Mooi hoor!

Marina Noordegraaf .... said...

It's hard keeping up ;-)

www.flickr.com