Tuesday, June 26, 2007

No Comment


Cursuszaal staat helemaal klaar, cursisten nog niet gearriveerd, dus tijd voor nog een postje ...

Via de comments op http://www.enthousiasmeren.nl/ kwam ik terecht op successful-blog.com.
Lizz somt 10 redenen op waarom mensen niet op blogposts reageren.

Kijk en oordeel zelf! Hieronder schrijf ik ze in het Nederlands op in de ik-vorm.


  1. Wat je opschrijft is zo compleet dat ik niets anders te zeggen zouden weten dan 'wat goed gedaan'. En dat voelt een beetje dom

  2. Je hebt me iets geleerd wat ik nog niet wist en ik wil daar even over nadenken voordat ik een vraag heb. En ik wil mezelf niet in discrediet brengen. Dus ik ga weer verder

  3. Ik wil een comment typen, maar dan zie ik dat je alleen maar op een paar vrienden reageert als een soort "ons kent ons"

  4. De mensen die op je blog reageren houden van het uitwisselen van meningen en ik weet niet of ik moedig genoeg ben hetzelfde te doen

  5. Je reageert eigenlijk niet op comments, dus waarom zou ik er ééntje schrijven? (dat is voor mij een echt afhaker!)

  6. Ik vind je blog echt heel leuk, maar ik ben te moe, te druk of iets anders. Ik geef wel weer een andere keer commentaar

  7. Je eindigt je posts met een hele grote vraag in de trant van "wat vind je van de Big Bang?" Dat is zo'n grote vraag dat ik daar zo snel geen antwoord op weet

  8. Je zet een hek neer door te eisen dat ik inlog voordat ik commentaar geef. Ik heb al zoveel passwords en ik ken je niet goed genoeg om er dat voor over te hebben

  9. De inhoud was niet zo boeiend en ik kon er niks van JOU in terug vinden. Het is dezelfde post die ik al op 10 andere blogs heb gelezen. Als ik commentaar zou moeten geven, zou ik je dat moeten vertellen

  10. Je post was negatief. De meeste mensen houden daar niet van. Ze willen geen deel uitmaken van negatief spul. Ik geef dus geen commentaar omdat ik er niet mee geidentificeerd wil worden (ik me er niet mee identificeer)

Wat mij betreft geldt haar rijtje ook voor E-mails, notities enzovoort. Heb je enorm veel werk verzet (het is zo compleet) en niemand die reageert!

Mijn cursisten zijn daar! Timing.

CU Later

M.

Plaatje via

8 comments:

Unknown said...

tja op zo'n berichtje moet je eigenlijk gewoon reageren, maar het is zo compleet ;)

Een heel duidelijk lijstje met redenen waar ik idd ook vaak tegen aan loop.

Unknown said...

Een mooi overzichtje.

Vannacht heb ik nog een uurtje besteed aan het her en der reageren op allerlei interessante posts. En niet om de auteurs te behagen (alhoewel ik weet dat het leuk is om reacties te krijgen). Nee, omdat de posts er aanleiding toe gaven.

Actief reageren hangt idd ook samen met het enthousiasme dat sommige mensen al dan niet hebben m.b.t. email, vergaderingen en discussies. Daar zijn het ook vaak dezelfde die spreken.

Het verandert alleen als het vanuit de mensen zelf komt...

Succes met je cursus!

Daniëlle said...

Lijkt me een compleet rijtje. Gelukkig heb ik geen last van 'reageer angst' en mag ik niet klagen over reacties op mijn blog.

Edwin heeft natuurlijk gelijk, het zijn altijd en overal dezelfde die reageren...

Marina Noordegraaf .... said...

@ jeroen :-) (toch bedankt voor je reactie!)

@ edwin
geweldig als een post een reactie in je oproept, he. toch merk ik dat ik op den duur afhaak als mijn comments onbeantwoord blijven. En dan bedoel ik niet dat ik op elke comment weer een comment wil. Sommige comments ( :-) bijvoorbeeld) lenen zich daar helemaal niet voor. Ik merk wel dat ik eigenlijk gewoon een groepsdier ben (daarom sta ik ook voor groepen :-)) en het fijn vind als er discussie op gang komt. Als er een opleiding tot converstation architect zou bestaan dan zou ik 'm gaan volgen!

@ daan
ben ook heel bij met jou :-) Je reageert ook altijd terug op de comments en dat vind ik heel sterk.

joop said...

Ik denk dat wat betreft reageren op jouw blog punt 1 wat mij betreft het meest van toepassing is. (Maar niet omdat ik me dom voel).

Jouw stukken zijn eigenlijk meestal compleet en er valt niet veel meer aan toe te voegen dan een kleine opmerking of een grapje.

Neemt niet overigens niet weg dat je posts interessant zijn om te lezen.

Marina Noordegraaf .... said...

@ joop
dank voor de feedback!

Daniëlle said...

@Marina: Dankjewel voor het compliment :-) Ik reageer terug omdat ik zelf de feedback op andere weblogs ook prettig vind, de interactie is juist fijn aan een weblog. Dat is waar ik het laatst nog over had op mijn eigen blog met Jeroen, dat is nu net hetgene dat ik mis op de mediatheekblog.

Marina Noordegraaf .... said...

@ daan
vinnik ook! jij lijkt het recept voor een interactieve weblog wel gevonden te hebben. Volgens mij speelt het feit dat jij virtueel heel attent bent daar een grote rol in.

www.flickr.com