Thursday, November 15, 2007

Blogfather Wow!ter Informatieprofessional 2007

Laat alles uit je handen vallen,
laat die champagnekurken knallen!

Wow!ter is Informatieprofessional van het jaar 2007!

Het is zover. Wow!ter heeft in de SMS-ronde gewonnen en daarmee neemt hij de fel begeerde Gouden Prissma in ontvangst. Wow!ter ziet de toekomst van de IP-er zonnig tegemoet. Hij begon ooit als onderzoeker plantengewassen die langzaam groeien. Toen hij in de bibliotheek terecht kwam was dat (ook) een (informatie) arme omgeving. Nu in de tijden van informatieovervloed krijgen bibliothecarissen steeds meer een rol in filtering.

Wow!ter: " Ik heb me er nooit zorgen over gemaakt dat wij morgen niks meer te doen hebben"

Wat doet Wow!ter?

Wouter Gerritsma is informatiespecialist plantenwetenschappen aan Wageningen Universiteit. Hij is een fervent blogger op www.wowter.nl/blog/ en sinds kort heeft hij een Engelstalige blog op http://wowter.net/

In bibliotheekkringen wordt hij wel de blogfather genoemd. Hij ontfermt zich namelijk over de Nederlandse biblioblogosphere en geeft de beginners door zijn aardige woorden een mooi duwtje in de rug mee. Zo ook bij mijzelve.

Ook op de bibliotheek20.ning.com maakt hij zich sterk voor een sociale bibliotheek. Wat ik daarbij mooi vind om te zien is dat hij openbare, speciale en wetenschappelijke bibliotheken verenigt. Web 2.0 maakt geïsoleerde eilanden overbodig.

De gouden Prissma in Wow!ter's handen is een stimulans - en dan gebruik ik Wow!ter's eigen woorden - voor "een steeds sterker wordende groep van informatieprofessionals die zelf aan het onderzoeken zijn gegaan, of verenigd op de Bibliotheek 2.o Ning openlijk discussieren over het belang van de nieuwe ontwikkelingen op het Web en de betekenis daarvan voor de bibliotheek, mediatheek of informatiecentrum"

Mooi toch?

Feliciteren?


Wil je Wow!ter feliciteren? Dat kan bijvoorbeeld op het prikbord van zijn pagina op de Bibliotheek 2.o ning.

Laat nu ook het digitale applaus maar losbarsten!

M.

2 comments:

WoW!ter said...

Marina, wat een lieve woorden. Dank je wel.

Marina Noordegraaf .... said...

Graag gedaan wouter, Ben benieuwd welke deuren er voor jou open zullen gaan

www.flickr.com