Saturday, November 24, 2007

Eerste stapjes in Second Life


Ik wilde te snel.

Als je metéén gaat teletransporten naar een bibliotheek (zeg nou eerlijk: waar zou je anders naar toe willen als je voor het eerst SL betreedt :-)) kom je niet meer terug op Orientation Island (wat ik echt reuze flauw vind, maar dat terzijde).

Dus toch maar éérst die bloody manual lezen, de praktische gids voor Second Life er even naast, een kijkje op Het Nederlandse Second Life portal en een nieuwe avatar (je virtuele ik) aanmaken. En ik was net zo happy met Marenka Markova (altijd al een Russische willen zijn :-)) . Nou ja, Larenka Lutrova klinkt ook Russisch, niet?

Ik heb digitale archivaris Christi Janus en Guus a.ka. Namro Orman inmiddels toegevoegd als vrienden. Ik kon die open invitation niet laten liggen. Zeker niet omdat één van mijn cursisten heeft aangegeven eens te willen kijken wat bibliotheken in SL (kunnen) doen. En dan wil ik wel mee kunnen praten.

Binnenkort hoop ik van de beide heren een rondleiding op informatierijke plekken te krijgen.

Larenka is haar eerste sessie op Orientation Island gebleven. Volgende keer zal ze wegvliegen om daar nimmer terug te keren.

A new SL resident will be born.

M.

12 comments:

Christian said...

Hoi Marina.. Christi hier! ;-)

Als je per ongeluk wegteleporteert van Oriëntation Island, kun je inderdaad niet meer terug.. máááár.. je kunt wel naar een exacte kopie van dat eiland terugteleporteren. (De exacte naam weet ik even niet meer, maar ik dacht iets als Oriëntation Island Public, of Help Island Public.)

Dus.. als je per sé als Marenka door het tweede leven wil, dan kan dat nog hoor!

En die rondleiding komt goed!

Marina Noordegraaf .... said...

Ha Christi!

Inmiddels helemaal gewend aan mijn tweede leven in Seconf Life :-)

Voor die rondleiding maar ff een tijdstip prikken!

Christian said...

Een datum prikken is prima! Ik ben er nu.. :-)

joop said...

Opvallend trouwens dat veel mannen in SL door het leven gaan als (aantrekkelijke) vrouw (Uiteraard ook met exotische naam).
Wat zou daar achter zitten ?

Christian said...

@Joop: Uit onderzoek blijkt het inderdaad opvallend vaak om mannen te gaan (ongeveer 20%). Ik denk dat erachter zit dat zo'n virtuele wereld nu eenmaal makkelijk uitnodigt tot experimenteren.

Mijn eigen SL-voornaam is trouwens gewoon misleidend. Ik ben altijd een man.. :-) (Mijn SL- voor- en achternaam samengetrokken lijken op mijn echte naam, waarbij Janus ook nog eens de beschermfiguur voor archivarissen is. Vandaar.)

digicmb said...

Marina, ik ben hard bezig met organiseren van World AIDS DAY 2007 in SL op 1 dec..
Prachtig spul om te zien, ik wil je graag rondleiden. Dinsdagavond een virtueel afspraakje?
Guus/Namro

Christian said...

@Guus: Dan krijgt ze het nog druk die avond, want ik had ook al een date.. ha, ha! :-) (Maar serieus: het lijkt me ook wel interessant om jouw rondleiding te volgen!)

Marina Noordegraaf .... said...

Tot vanavond heren! Ik ben er ongeveer 20:30

digicmb said...

20:30 red ik niet, maar een uurtje later wellicht? Anders ga je eerst lekker met Christian op stap ... en spreken we later af.

Marina Noordegraaf .... said...

Ha Guus,

Sprima. Tot dan!

Daniëlle said...

Dat is nu een van de dingen waar ik me, na een 1e kennismaking, niet meer in verdiept heb. Als je dus een verdwaasde Blogparty Soon tegenkomt, it's me.

Als je ervaringen goed zijn, ga ik het nog eens proberen.

Marina Noordegraaf .... said...

@ daan

Het was zeker de moeite waard. Meer info volgt spoedig op dit blog.

www.flickr.com