Tuesday, November 20, 2007

Joep Everts krijgt organisaties in beweging
Eén van mijn instrumenten als trainer is mijn stem. Om dat instrument beter te leren kennen, wilde ik graag eens meedoen aan een workshop stemexpressie. Daar ontmoette ik van het weekend trainer Joep Everts.

Joep gebruikt slagwerkinstrumentarium als metafoor voor teambuilding, innovatie, communicatie, leiderschap en visie. In het filmpje hierboven zie je hoe hij het Rabobank Private Banking team in beweging krijgt. Dat deed hij als afsluiter van een new media update in samenwerking met zijn broer Vincent Evers

Prachtig toch?

In trainersland zie ik steeds meer trainers gebruik maken van metaforen. Acrocoaching, Theatersport, Muziek maken, Stemexpressie. Het zijn allemaal manieren om met een knipoog, een schaterlach maar soms ook een traan zicht te krijgen op de "sterke" en "zwakke" kanten van een persoon of organisatie.

De workshop stemexpressie heeft mij trouwens ook weer het nodige opgeleverd. Het was mooi om te zien hoe Ellen van Velthoven door subtiele aanwijzingen de stem van een ieder zodanig wist te beïnvloeden dat ie steeds echter werd.

En ik kan je vertellen dat dat aardig ontroerend kan zijn.

M.

2 comments:

joop said...

Interessant om te zien en horen.
Interessant, dat werken met de stem en hoe je dat weer kunt trainen.

Ik vraag me alleen af waarom, zelfs tijdens een workshop, de "zakenlui" in pak en en mantelpak blijven. Hoe kun je je dan helemaal geven ?

Marina Noordegraaf .... said...

@ joop

Ik denk dat je altijd helemaal kunt geven, onafhankelijk van hoe je eruit ziet :-) Maar ik ben het met je eens dat (mantel)pakken ook als keurslijfen kunnen dienen.

www.flickr.com